Srpska lista: Ispitati ozbiljnost pretnji Vučiću

Srpska lista sa velikom zabrinutošću upozorava na eskalaciju govora mržnje na pojedinim portalima, koji je kulminirao sasvim otvorenim pretnjama smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, navodi u saopštenju Srpska lista.

Apelujemo na državu Srbiju, odnosno na njene nadležne institucije, da ispitaju ozbiljnost ovih pretnji i preduzmu sve mere kako bi se autori ovakvih tekstova sankcionisali na zakonom propisan način. Pretnje Aleksandru Vučiju jesu i pretnje državi Srbiji i svim građanima koji su ga u demokatskom izbornom procesu ubedljivom većinom podržali.

Svesni smo želje i nastojanja da se prilike u Srbiji destabilizuju kako bi se sprečio njen ekonomski oporavak i razvoj, a osobe koje, zato što im je tako naručeno ili zato što boluju od mržnje i fanatizma, prete smrću predsedniku sopstvene države idu naruku svima onima koji priželjkuju da ni Srba ni Srbije nema. 

Zato se ovakva praksa u korenu mora saseći, i srpsko pravosuđe će, uvereni smo, imati svu podršku građana u takvoj borbi za zdravije i normalnije društvo, navodi se u saopštenju Srpske liste.

 

Comments

Pročitaj još