Poplavljene zgrade u selu Dobrotin

Jako nevreme praćeno kišom i gradom ovog popodneva zahvatilo je sela Dobrotin, Guštericu i Livađe, koja se nalaze u opštini Gračanica.

Najgora situacije ipak je u selu Dobrotin, gde se reka izlila i poplavila stanove u prizemlju dve zgrade, koje se nalaze uz samu reku.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, trenutno je sa radnicima Odeljenja javnih službi na terenu ispred samih zgrada i pokušavaju da na najbolji način pomognu u evakuaciji stanara.

Violeta Janićejević, koja sa suprugom i dvoje dece živi u jednom poplavnjenih stanova u telefonskom razgovoru, rekla je za program Radio Gračanice da je voda poplavila čitavo prizemlje i da su stanari 6 stanova sa prizemlja zgrade u kojoj živi spas našli kod komšija na višim spratovima zgrade.

“Sve nam je uništeno, voda je stigla do prozora u stanovima i još nadolazi. Verujem da je tako i u drugoj zgradi ali trenutno nemamo nikakav kontakt. Struje nema i bukvalno smo odsečeni od sveta. Neki od komšija su uspeli da sklone svoja auta, a svi ostali su pod vodom“, priča Violeta plačnim glasom.

Stanari ovih zgrada su i ranijih godina imali problem prilikom većih padavina, ali kažu da nakon poslednjeg čišćenja reke nije bilo većih problema i da je voda dolazila samo do stepeništa na prizemlju.

 

Izvor : Radio Gračanica

Comments

Pročitaj još