Velika humanitarna žurka u Štrpcu

Velika humnitarna žurka u organizaciji  Siti kluba iz Štrpca u okviru koje je nastupio poznati srpski reper Stefan Đurić poznatiji kao Rasta, održana je sinoć. Sav prihod od prodaje karata biće doniran najugroženijem stanovništvu na Kosovu i Metohiji.Velika humnitarna žurka u organizaciji  Siti kluba iz Štrpca u okviru koje je nastupio poznati srpski reper Stefan Đurić poznatiji kao Rasta, održana je sinoć. Sav prihod od prodaje karata biće doniran najugroženijem stanovništvu na Kosovu i Metohiji.

Poznati srpski  pop-folk, hip-hop pevač, kompozitor i producent Rasta, koji je inače rođen u Prištini  rekao je da je prelep osećaj što je  posle dvadeset godina ponovo u svoj zavičaj i da mu je čast što je došao u okviru humanitarne žurke.

“Posle dvadeset godina doći u zavičaj je prelep osećaj i zaista je predivno. Odlično sam dočekan  i domaćinima svaka čast. Osetio sam za kratko vreme sve lepote koje ovaj prostor i ovi ljudi poseduju”, rekao je poznati reper Rasta i dodao da je zbog humanog karaktera doživljaj još jači.

“Veća je stvar zato što je humanitarni koncert. Moja muzika poručuje da treba da budemo humani, da se volimo i ovakvi humanitarni događaji su pravo mesto gde upravo treba ova muzika da se čuje”, kaže Rasta.

Omladina u Štrpcu koja je i zahtevala održavanje ovakvih žurki u okviru kojih nastpaju najveće regionalne zvezde, Rastinim nastupom bila je fascinirana.

Na novinarsko pitanje da li je očekivao prepunu diskoteku, Rasta kaže:

“Očekivao sam, ali mi je drago zato što su to mladi sa ovih prostora, jer sam i ja odavde (sa Kosova i Metohije)”, poručio  je Rasta ne krijući oduševljenje pred nastup, ali i želju da se popne na binu.

Rasta je rekao da njegova muzika poručuje mladima da se vole, da vole sebe i svoju porodicu i da život ispunjen ljubavlju bude njihov način života.

Rastin nastp oduševio je i dvojicu mladih repera, iz Štrpca i Austrije, koji su imali čast da nastupe kao predgrupa.

Stefan Borzanović iz Štrpca, mladi reper i producent istako je da mu je velika čast što su imali priliku da nastupe kao predgrupa i poručuje da su ovakvi humanitarni događaji potrebni.

Niko Milošević iz Austrije, Štrpce posećuje već treći put i oduševljen je što mladi imaju sluha za humanost.

Prvobitno je bilo najavljeno da treba da nastupe bosanski reperi Jala Brat ( Jasmin Fazlić) i Buba Corelli (Amar Hodžić), ali zbog povrede su uz poslato izvinjenje javili da će ipak svoje gostovanje ostaviti za drugi put.

Sa druge strane srpski reperi  Rimski (Premil Jovanović) i Corona (Predrag Miljković)  koji su prethodno najavili svoj nastup. otkazali su bez ikakvog objašnenja.

Sav novac od prodaje karata sa nastupa ići će u humanitarne svrhe. Jedan deo novca će biti doniran bolesnoj deci, a drugi za obezbeđivanje normalnih uslova za život Srbima u Metohiji. U ovu akciju pomoći najugroženijima u Metohiji uključiće se i kosovko Ministarstvo za zajednice i povratak.

 

Izvor : RTV Puls

 

Comments

Pročitaj još