Kocijančič: Nosioci dijaloga i Upravljački tim uskoro u Briselu

Nosioci dijaloga Beograda i Prištine i Upravljački tim koji radi na statutu Zajednice srpskih opština, biće uskoro pozvani u Brisel, najavila je portparolka šefice evropske diplomatije Maja Kocijančič.

Kocijančičeva je za prištinski Zeri izjavila da je normalizacija odnosa Beograda i Prištine dvostruko korisna i da je cilj nastavak evropskog puta.
“Sveobuhvatna normalizacija odnosa je od koristi za Beograd i Prištinu. Od životne je važnosti za obe strane, ali je takođe važno kako bi mogao da se nastavi njihov evropski put, jer je napredak u dijalogu veoma povezan sa sposobnošću dveju zemalja da napreduju u ovom pravcu”, rekla je Kocijančičeva za Zeri.

 

Izvor RTS/TV Most

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."