Tepavčević: Priština se prijavila za EP u karateu u NS

Za učešće na 53. evropskom prvenstvu u karateu, koje će biti održano od 9. do 13. maja u novosadskom “Spensu”, zvanično je stigla 51 prijava, među kojima je i “aplikacija” Prištine, kaže predsednik Karate saveza Vojvodine i član Organizacionog odbora predstojeće smotre evropskih karatista Strahinja Tepavčević.

“Večenje novosti” dodaju, pozvajući se na nezvanične podatke, da Karate federacija Srbije (KFS) intenzivno radi na tome da se na predstojećem EP u Novom Sadu ispoštuju preporuke Vlade Srbije, koje se odnose na nastupanje Prištine.

Prema navodima izvora lista iz KFS, sportisti tzv. države Kosovo mogu nastupati isključivo statusno neutralno, odnosno pod imenom i prezimenom ili obeležjima Evropske karate federacije.

“Novosti” napominju da, u skladu sa preporukama Vlade Srbije, nije moguće da nastupaju sa bilo kakvim simbolima “Kosova”.

“Jeste, stigla je prijava za učešće takozvane države Kosovo, a šta će se dalje dešavati, do starta šampionata, odnosno do zvaničnog merenja za takmičare, koje je zakazano za 9. maj, videćemo. Naš stav po tom pitanju se nije promenio i jasno je da ćemo se mi kao organizatori ponašati u skladu sa instrukcijama i odlukom Vlade Republike Srbije”, rekao je Tepavčević za “Novosti”.

On je podsetio da se reprezentacija tzv. države Kosovo nije pojavila na Balkanskom prvenstvu u karateu, koje je održano proteklog vikenda u Beogradu.

“Mi smo o svemu obavestili evropsku kuću karatea. Slavoljub Piper, predsednik karate federacije Srbije, predočio je Špancu Antoniju Espinozi, predsedniku Svetske i Eropske karate federacije, da bi dolazak ekipe tzv. države Kosovo nama predstavljao problem. S druge strane, može da se desi da ne dođu ni u Novi Sad. Preostaje nam jedino da čekamo i da vidimo rasplet događaja”, rekao je Tepavčević.

Predsednik Karate saveza Vojvodine naglasio je da je rok za prijave bio 30. april do ponoći i da u Novi Sad, po najavama, dolazi cela Evropa.

Pored takmičarskog dela, na Evropskom šampionatu koji podržava Grad Novi SAD, Pokrajinska vlada i Ministarstvo sporta, biće održan i kongres Evropske karate fondacije, dodaju “Novosti”.

Izvor: Novosti, Tanjug, Kontakt Plus

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."