• Početna>
  • Vesti>

Bronzani Stefan Timotijević: Verujem da se i sledećeg vikenda vraćam sa medaljom

Stefan Timotijević, takmičar Omladinskog karate kluba “Kosovska Mitrovica” koji je osvojio bronzu na 23. Balkanskom šampionatu, koji je održan u Beogradu minulog vikenda, rekao je gostujući u programu Radio Kosovske Mitrovice da su borbe bile teške, teže nego na bilo kom drugom takmičenju širom Srbije.

Stefan je nastupio u 5 mečeva, od kojih je iz 4 izašao kao pobednik, što mu je i donelo zapaženi rezultat.

Ovo je inače najviši nivo takmičenja za ovaj uzrast, tako da je Stefan ostvario sprotski cilj u svom uzrastu.

Stefan je pobednik u kategoriji do 40 kilograma, trenira 4 puta sedmično, i  i na ovom takmičenju je  pobednik u 4 od 5 mečeva u kojima je nastupio.

Trener Zoran Mojsilović kaže da je Stefan u 2017. godini bio državni prvak Srbije, ali nažalost nije nastupio na Balkanskom šampionatu, zbog problema sa dokumentacijom i pasošima Koordinacione uprave, za koje je potrebna viza da bi putovali u inostranstvo.

„Mi smo što se toga tiše u velikom hendikepu. Mnoge naše generacije propuštale su šanse da osvoje medalju na Balkanskom šampionatu, upravo jer se održava u drugim zemljama u okruženju“.

Aleksandar Kasalović i Aleksandar Škoprdić  su takođe nastupili na Balkanskom šamiponatu, su se takođe hrabro borili, ali zbog prevelike želje za medaljom , napravili su par grešaka, koje su ih koštale i zapaženijeg uspeha, kaže Mojsilović.

U Omladinskom karate klubu „Kosovska Mitrovica“ oko 65 dečaka i devojčica trenira u četiri uzrastne grupe, početnici, napredna, predtakmičarska i takmičarska grupa.

Takmičari ovog kluba nastupaju godišnje na 10 do 13 takmičenja. Pored regionalnih i državnih takmičenja, nastupaju i na turnirima koje koriste za sticanje novih zanja , iskustva i provere forme svih uzrasta, zavisno od toga u kojoj su trenažnoj fazi.

Mojsilović navodi da klub ima podršku Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica i Ustanove za omladinu, sport i specijalizovane usluge u Kosovskoj Mitrovici.

Ovaj klub ima odlične uslove za rad i teninge, a članarina u iznosu od 10 evra nije se menjala 15 godina od nastanka kluba.

Karatisti ovog kluba nastupiće narednog vikenda u Raški sa svim uzrastnim kategorijama, dom Stefan očekuje da će ostvariti rezultat vredan medalje.

„Želja nam je da Stefan i njegova generacija još jednom izađu na takmičenje i potvrde svoj kvalitet, i ujedno ćemo iskoristiti to takmičenje kao pripremu za kadete, juniore i mlađe seniore, koje početkom juna očekuje Kup Srbije“ kaže trener Zoran Mojsilović.

Ovaj klub je otvoren  za sve koji žele da treniraju karate. Mojsilović kaže da je dovoljno da dođu i probaju, a da će  ukoliko se opredele za karate videti koliko je reda i rada potrebno da bi se postigao uspeh, i ostvarili rezultati.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još