• Početna>
  • Vesti>

Jubilarni fudbalski turnir prijatelja “Banja Luka 2018”

Deset godina neprekidno traje prijateljstvo i fudbalski turnir sa veteranima Kosova i Metohije na stadionu FK ”Vrbas” u banjalučkom naselju Srpske Toplice koje organizuju veterani FK ”Vrbas i prijatelji” Banja Luka. Turnir u velikom fudbalu odigraće se između četiri veteranske ekipe u subotu 28. aprila na stadionu FK ”Vrbas” s početkom u 14. sati i 30. minuta.

Tri ekipe ukupno oko 50 veterana sa Kosova i Metohije – FK ”Trepča” Kosovska Mitrovica, FK”Mokra Gora”Zubin Potok i FK”Gračanica”iz Gračanice, stiže u Banja Luku u petak 27.aprila. Biće gosti dva dana i vraćaju se u nedelju 29. aprila. Sa veteranima iz tri grada sa Kosova i Metohije stiže i gradonačelnik Gračanice  Srđan Popović.

“Radujemo se ovom susretu i godinu dana se pripremamo da budemo dobri domaćini našim dragim gostima sa Kosova i Metohije. Ovo je turnir koji je puno više od igre, jer smo ga započeli 2008. godine iz protesta na proglašenje nezvisnog Kosova”, navodi u saopštenju predsednik veterana FK “Vrbas i prijatelja” Milorad Arlov.

Turnir i prijateljstvo započeto je 2008. godine sa veteranima FK “Trepča” iz Kosovske Mitrovice,  traje deset godina i proširen je na Zubin Potok i Gračanicu.

“Naše veliko prijateljstvo traje već punih deset godina, a ovaj turnir je poseban što je jubilarni deseti. Poseban je po tome što su veterani Vrbasa i Trepče najzaslužniji za bratimljenje 2014. godine Banja Luke i Kosovske Mitrovice. Ovaj deseti jubilarni, kao i svaki dosadašnji posvećujemo našem narodu na Kosovu i Metohiji koji se već dve decenije grčevito i mukotrpno bori za naše Kosovo i Metohiju i svoj opstanak. Posvečujemo ga za više od 100 bolesne dece iz udruženja “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice”, kaže Arlov.

Upućena je zahvalnost na podršci i pomoći u organizaciji fudbalskog turnira koju im pruža Banja Luka.

“Radujemo se i našem desetom odlasku na Vidovdan 28. juna 2018. godine na Kosovo i Metohiju gde ćemo odigrati Vidovdanski turnir a domaćin i ove godine su veterani FK ”Mokre Gore” iz Zubinog Potoka. Prisustvovati vidovdanskoj liturgiji u porti manastira Gračanica, biti na parastosu i položiti venac svim žrtvama na Gazimestanu i biti gosti Gračanice, Kosovske Mitrovice i Zubinog Potoka”, navodi se u saopštenju Arlova.

 

Izvor : TV Most

Foto : Odbor za pomoć KiM

Comments

Pročitaj još