• Početna>
  • Vesti>

Uhapšena četvorica osumnjičenih za krađu u Novom Brdu

Kosovska policija tokom sprovođenja operativnog plana, “Prevencija krivičnih dela” posle dobro organizovanog operativnog rada u selu Straža, opština Novo Brdo,jutros oko 01:30h, zaustavila je vozilo Mercedes sa tablicama 01, u kojem je bilo pet sumnjivih osoba .

Prilikom pretresa automobila, pronađen je nož sa omotačem koji se nalazio u jednoj od tašni u prtljagu u zadnjem sedištu, jedna čaura lovačkog oružja, par crnih rukavica i dva šrafcigera, navodi se u saopštenju dostavljenom redakciji RTV Puls.

Osumnjičeni kada su videli kosovsku policiju bacili su iz  vozila oružje pištolj tipa CZ, 7.65mm.

Kosovska policija  je zaplenila oružje i druga sumnjiva sredstva pogodna za izvršenje krivičnih dela “krađe”. Jedinice regionalne istrage, zajedno sa državnim tužiocem otišli su u policijsku stanicu u Novom Brdu, kako bi se razjasnio ovaj slučaj zadržavanja osumnjičenih.

U selu Stanišor nekoliko nepoznatih osoba pokušali su krađu u skladištu ART-TRADE čiji je vlasnik albanac. Imajući u vidu hapšenje gore pomenutih lica i vreme kada se sumnja da je pokuana krađa sumnja se da je moguće da su osumnjićeni uključeni u ovom krivičnom delu.

Četiri osumnjičena lica svi Albanci sa Kosova Xh.Sh. (rođen 1982), M. S. (rođen 1990), D.H. (rođen 1990), i P.R (rođen 1990), sa prebivalištama iz različitih delova Kosova, po nalogu državnog tužioca,privedeni su u kancelariju regionalnog  istražitelja  u Gnjilanu, koji su intervjuisani u prisustvu svojih advokata branioca, nakon intervjua, pronađeni su čvrsti dokazi da  su ova lica  inkriminisani u pokušaju krađe, u pomenutom skladištu.

Takođe se sumnja da bi mogli biti uključeni u druge slučajeve “krađe”.

Državni tužilac protiv njih je izdao 48-časovnu odluku o pritvoru, pod sumnjom za krivično delo ” kriminalno uduzenje” “ Držanja u vlasništvo, kontrola i neovlašćeno posedovanja oružja”, ” Pokušaj teške krađe “.

Peti osumnjičeni L.A (rođen 1990) poznat je policiji i trenutno se nalazi u begstvu, i za njim traga policija. Slučaj je pod istragom Regionalne Kosovske Policije- Gnjilane, navodi se u saopštenju.

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još