Skot o ZSO: Podržavamo, važan korak napred

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot izjavio da podržava korake koji su pokrenuti u cilju formiranja ZSO i ocenio da je to veoma važan pomak unapred.

“Podržavamo korake koji su nedavno pokrenuti nakon dugo vremena kada reč o formiranju ZSO. Očekujem da pregovori budu teški, ali to je važan korak napred,” rekao je Skot novinarima u Beogradu.

Na pitanje novinara da li bi Zajednica srpskih opština trebalo da bude formirana “po Briselskom sporazmu ili po kosovskim zakonima”, Skot je rekao da je to pitanje kontradiktorno, jer Briselski sporazum govori o tome “da će zakoni biti usvajani u skladu sa zakonima Kosova i Srbije”.

“Cilj je da se Srbi na Kosovu osećaju prijatno i da imaju punu kontrolu nad svojim svakodnevnim životom, a krajnji cilj je normalizacija odnosa između dve strane”, rekao je on.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je rekao da Briselski sporazum i sporazum o implemetaciji kažu da će obe strane prilagoditi svoje zakonske okvire Briselskom sporazumu.

“Mi tražimo samo da se Briselski sporazum implementira na način na koji je potpisano. Čekamo odgovor na pitanje da ako negde piše nešto drugačije, da pokažu gde to piše”, rekao je on.

 

Izvor : TV Most / Beta / B92

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."