JEVTIĆ: I SRPSKA LISTA SPREMNA ZA IZBORE

Potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibior Jevtić, rekao je u Klokotu da će Zajednica srpskih opština biti formirana i da je Srpska lista spremna za eventualne parlamentarne izbore. Poručio je meštanima Klokota da ne prodaju svoja imanja.
„Zajednica srpskih opština (ZSO) će biti formirana. Došlo je vreme, dugo smo čekali ono što nam pripada. Desiće se ono što će nam biti cilj u smislu opstanka i života pre svega i ono što nije upereno protiv bilo koga“, rekao je Jevtić okupljenim meštanima u Klokotu.
Jevtić napominje da će ZSO pomoći ne samo Srbima već svim građanima koji žive u većinski srpskim opštinama. Ističe da će ZSO biti prisutna i opštinama u kojima  Srbi nisu većina.
„ZSO nije političko nego životno pitanje i kao takvo će biti realizovano koliko već narednih nedelja. Verujem da ćemo ući u proces i zaokružiti konačno uspostavljanje Zajednice“, kaže Jevtić.
Na pitanje kakav je stav Srpske liste posle izajve  premijera Kosova Ramuša Haradinaja da podržava zahtev najuticajnijeg opozicionog Demokratskog saveza Kosova za održavanje prevremenih izbora, Jevtić kaže da je i Srpska lista spremna za izbornu trku.
„Srpska lista je spremna za izbore. Imaćemo mnogo bolje rezultate na narednim izborima“, rekao je Jevtić.
Na početku posete Jevtić je razgovarao sa gradonačelnikom Klokota Božidarom Dejanovićem o problemima stanovnika ove opštine.
“Dogovorili smo se oko dva projekta, u pitanju su rekonstrukcija parka i trotoara. Najveći problem građana u ovoj opštini je visoka stopa nezaposlenosti“, rekao  je Dejanović.
„Pomoći ćemo vam da opstanete na različite načine. Možda nećemo moći da rešimo svaki problem, ali svaki problem koji rešimo je problem manje i to je ono što će biti naša obaveza“, precizira Jevtić i dodaje da je posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksadrom Vučićem dogovoreno da ovih dana razgovara sa narodom na onaj način kako je to učinjeno  nakon predsednikove posete Lapljem Selu.
Jevtić je meštanima Klokota poručio da ne prodaju svoju imovinu  i ne podležu pritiscima, dodavši da je to veliki problem koji samo zajedno mogu da reše. U  ime predsednika Aleksandra Vučića, direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića i Srpske liste Jevtić je pozvao na jedinstvo, dodavši da će na taj način poraziti one koji su protiv srpskog jedinstva.
Izvor:RTV Puls

Comments

Pročitaj još