• Početna>
  • Vesti>

KUD ” Kosovski božur ” na prijemu kod predsednika Opštine

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić primio je danas članove KUD-a „Kosovski božur“ iz Kosovske Mitrovice povodom odlaska na koncert u Austriju (pokrajina Vorarlberg), u gradu Bludenz, pod nazivom „Kultura spaja“, a na poziv kulturno-umetničkog društva „Kolo“ iz Vorarlberga.

Shvatajući značaj odlaska i održavanja koncerta u Austriji predsednik Privremenog organa je izdvojio finansijska sredstva iz budžeta kako bi članovi boravili u Austriji od 1 do 5. marta.

“Kosovska Mitrovica je grad koji je oduvek radio na unapređenju kulture i stvaralaštva što pokazuje i činjenica da su na mitrovačkoj obali pristale mnoge kulturno-umetničke manifestacije koje svojom ozbiljnošću i izuzetnim umetničkim značajem tradicionalno krase ovaj grad. Imamo dosta mladih na sceni, što je dobro, jer će oni ubrzo stasati u sjajne igrače na koje ćemo svi biti ponosni. Želim vam da na najbolji mogući način predstavite Mitrovicu i uspostavite saradnju sa drugim kulturno-umentičkim društvima”, istakao je Spirić.

Nikola Milošević, predsednik KUD-a „Kosovski božur“ iz Kosovske Mitrovice, zahvalio se predsedniku Spiriću što je pomogao da odu na koncert.„Pripala nam je velika čast da budemo deo ovog velikog koncerta u gradu Bludenz pod nazivom „Kultura spaja“, ovo je jako značajno za predstavljanje našeg folklora, naše tradicije i kulture kao i za upoznavanje kulture koja je drugačija od naše. Redovnim koncertima i nastupima na različitim manifestacijama, KUD „Kosovski božur“ je doprineo razvoju kulturnog života Kosovske Mitrovice, ali i na najvišem umetničkom nivou prezentovao srpsku muzičku i igračku tradiciju, o čemu svedoče brojne nagrade i priznanja.“

Comments

Pročitaj još