• Početna>
  • Vesti>

Vučević:Kosovo i Metohija verovatno najskuplje srpske reči

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević otvorio je “Nedelju Kosova i Metohije” u Matici srpskoj i tom prilikom rekao da su Kosovo i Metohija verovatno najskuplje srpske reči, koje nas prate kroz vekove, kao i mi njih.

Vučević je kazao da u godini u kojoj se obeležava stogodišnjica prisajedinjenja Vojvodine matici Srbiji, ovakav događaj ima veliku važnost.
Organizujemo nedelju Kosova i Metohije u košnici srpske kulture, upravo sa područja odakle smo svi potekli, neki porodično, ali svi zajedno duhovno.
To je jedno teško političko čvorište, u sadašnjim ali i prošlim vremenima, jedno pitanje koje otvara različite poglede, dileme, i nešto što nikoga ne može ostaviti ravnodušnim, rekao je gradonačelnik.
On je dodao da se duhovno bogatstvo srpskog naroda na teritoriji Kosova i Metohije neće zaboraviti.
Ovo je samo mali prikaz onoga što je decenijama stvarano, a ključna poruka je da za nas Kosovo i Metohija nisu mit, već stvaran život i pre svega razgovor o budućnosti, zaključio je Vučević.
Tokom programa održana su dva predavanja i otvorena je izložba “Prištinska škola, Savremeno srpsko slikarstvo na Kosovu i Metohiji (1997-2017)”.

Comments

Pročitaj još