• Početna>
  • Vesti>

U sali Matice srpske večeras pesnici sa Kosova i Metohije

 

U Svečanoj sali Matice srpske u Novom Sadu večeras u 19 časova biće održano “Veče pesnika sa Kosova i Metohije”, u okviru „Nedelje Kosova i Metohije u Matici srpskoj“.

Učestvuju Ratko Popović, Dragomir Kostić, Milan Mihajlović, Živojin Rakočević, Žarko Milenković i hor Fakulteta umetnosti Priština–Zvečan.

Svojim stvaralaštvom u Matici srpskoj u Novom Sadu predstaviće se narednih dana profesori, pisci, slikari, glumci, studenti, umetnici i crkveni velikodostojnici sa Kosova i Metohije.

Kako je ranije najavljeno, sreda, 28. februar u 19 časova je termin rezervisan za predstavu Narodnog pozorišta Priština “Govorna mana” koja će se odigrati u pozorišnoj sali Gimnazije “Laza Kostić”.

Za četvrtak, 1. mart, u 19 časova, u Svečanoj sali Matice srpske zakazana je beseda Njegovog preosveštenstva episkopa raško-prizrenskog i kosovsko-metohijskog, gospodina Teodosija.

U petak, 2. marta u 19 časova u Svečanoj sali Matice srpske biće predstavljena knjiga Petra Kostića “Listići iz dalje i bliže prošlosti”. Govore Bojan Babić, predsednik „Društva prijatelja manastira Svetih arhangela kod Prizrena“, prof. dr Ljiljana Pešikan Ljuštanović i priređivači.

Comments

Pročitaj još