Brnabić neprijano iznenađena Pahorovom izjavom o KiM

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je neprijatno iznenađena izjavom predsednika Slovenije Boruta Pahora, da će pokušati da utiče da pet članica EU koje nisu priznale Kosovo to učine. Ocenila je da ta izjava nije u skladu sa dobrim i prijateljskim odnosima sa Slovenijom.

Ana Brnabić je istakla da o tome nije bilo reči tokom nedavno održanog sastanka koji je, kako je rekla, bio dug i otvoren.

“Na tom sastanku ja sam uputila molbu da oni kao zemlja koja je priznala jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova utiču na Prištinu da poštuje sporazume koje je ispregovarala i potpisala”, rekla je Brnabićeva novinarima.

Premijerka je pozdravila to što su oni, kako je rekla, pozvali Prištinu da implementira Briselski sporazum, sa naglaskom na konačnom formiranju Zajednice srpskih opština.

“Mi trenutno imamo veoma prijateljske odnose sa Slovenijom, a ta izjava nije u duhu prijateljskih odnosa sa Srbijom i veoma sam neprijatno iznenađena”, jasna je bila Brnabićeva.

Rekla je da bi trebalo o tome da razgovara sa predsednikom Vlade Slovenije Mirom Cerarom i istakla da takve izjave ne doprinose saradnji, regionalnom poverenju, te da ne vidi nikakav razlog da se Slovenija u to meša.

Izvor: Tanjug

Comments