Vučić: Budite bolji od moje i prethodnih generacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je najuspešnije studente Prištinskog univerziteta, sa privremenim smeštajem u Kosovskoj Mitrovici, i razgovarao sa njima o tome kako vide budućnost na Kosovu i Metohiji i šta još država može da učini za njih i sve naše sunarodnike u Pokrajini.

Predsednik Srbije je u razgovoru poručio studentima da su oni budućnost Srbije i da država ulaže dosta novca u Univerzitet u Prištini, sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

“Molim vas da, osim tetošenja i dodvoravanja, koje ćete da čujete od političara, budete dovoljno ozbiljni i odgovorni, jer broj godina nije po sebi kvalitet, već vaša marljivost, posvećenost, odgovornost, delovanje i rad u budućnosti, jesu ono što će da vas razlikuje i čini većim i boljim od moje, i starijih generacija, koji nismo uspeli da uredimo odnose Srba i Albanaca”, rekao je Vučić.

“Možda za to još ima nade, ali nije lako”, primetio je predsednik i zahvalio studentima što vole i poštuju Srbiju.

Pozvao ih je da mu iznesu ideje kako kao država možemo još da pomognemo mladima i za još odgovorniji pristup države rešenju problema na Kosovu i Metohiji i istakao da je spreman da ih čuje.

Poželevši im dobrodošlicu u Beogradu, predsednik se interesovao šta im se najviše svidelo od institucija koje su obišli u glavnom gradu.

Izdvojili su Vojno-tehnički instistut, što je posebno obradovalo predsednika, kao i Muzej automobila i Muzej Srpske pravoslavne crkve.

Vučić je rekao da je Vojno-tehnički institut ponos srpske vojske i veoma važna ustanova i ukazao da sve što se vidi od oružja i oruđa mora da prođe kroz tu ustanovu.

“Sva naša pamet i znanje ide kroz Vojno-tehnički institut. Nažalost, ne možemo inženjerima i stručnjacima da damo dobre i velike plate kakve zaslužuju, ali ćemo na tome raditi”, najavio je Vučić.

Izvor: RTS, Tanjug, TV Most

Foto: TV Most

Comments