• Početna>
  • Vesti>

Završena “Nedelja zagovaranja” u Kosovskoj Mitrovici

Uličnim akcijama na temu obrazovanja i kulture i opštinskih usluga namenjenim mladima, danas je u Kosovskoj Mitrovici završena “Nedelja zagovaranja” koju su organizovali NVO “Nova društvena inicijativa” i OEK “Sinergija”.

Posebnu pažnju izazvali su panoi sa citatima i slikama pisaca i pesnika, gde se od prolaznika očekivalo da prepoznaju citate i povežu ih sa slikom autora.

“Frekventnost je bila dobra. Naši sugrađani uglavnom dobro prepoznaju citate naših pisaca – Ive Andrića, Meše Selimovića od stranih, to su Robin Šarma, Paulo Koeljo… Uglavnom, zadovoljni smo učinkom” kaže aktivistkinja “Sinergije” Aleksandra Lazarević.

Takođe, mladi su tokom “Nedelje zagovaranja” imali priliku da se upoznaju bolje sa načinima funkcionisanja lokalnih samouprava kao i sa celim procesom donošenja odluka, što je zapravo glavna tema većine trenutno aktuelnih projekata koje “Sinergija” sprovodi.

“Danas smo delili flajere koji će pomoči našim sugrađanima da shvate kako opština funkcioniše i koje usluge pruža građanima. Mi organizujemo posete opštinama, ranije smo organizovali i prisustvo mladih ljudi sednicama skupština opština i sve su to dobri načini da se mladi upute u tokove odlučivanja”, kaže Jovana Stojanović, programski direktor u OEK “Sinergija”.

Projekat “Nedelja zagovaranja”  podržala je Kosovske fondacije za civilno društvo, a finansirala  ga je Kancelarija EU na Kosovu.

 

Comments

Pročitaj još