Oko 900 učenika sa KiM u junu u Republici Srpskoj

U organizaciji Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske, oko 900 učenika u pratnji preko 70 prosvetnih radnika sa Kosova i Metohije biće gosti svojih vršnjaka u 18 gradova i opština, od 16. do 23. juna u Republici Srpskoj.

Ovo je  sedmi projekat “Spojimo srpsku decu Kosova i Metohije i Republike Srpske” koji je započet još 2012. godine, i do sada je najmasovniji.

 

U saopštenju Odbora za pomoć KiM se kaže da je danas  zaključen projekat i da su dobili pismenu saglasnost svih 18 lokalnih zajednica da učestvuju sa oduševljenjem u ovome velikom humanom projektu.

“Sa ponosom možemo reći da nema srpske opštine i sela na Kosovu i Metohiji koje nisu obuhvaćene našim projektom”, dodaje se u saopštenju, a to su : Kosovska Mitrovica, Leposavić, Zubin Potok, Zvečan, Vučtrn, Obilić, Srbica, Klina, Goraždevac, Orahovac, Velika Hoča, Kosovo Polje, Gračanica, Lipljan, Novo Brdo, Štrpce, Gnjilane i Kosovska Kamenica.

Najveći doprinos ovom velikom humanom projektu pružele su mnogobrojne porodice, lokalne zajednice i osnovne škole koje su domaćini  gostima sa Kosova i Metohije.

Centralni doček biće 16. juna u Andrićgradu u Višegradu.

Milorad Arlov , predsednik Odbora za pomoć KiM upućuje zahvalnost opštini Višegrad, koja je pokrovitelj centralnog dočeka dece sa Kosova i Metohije, kao i Mitrovačkom okrugu, srpskim opštinama i osnovnim školama na KiM,  zbog velikog doprinosa u saradnji oko organizacije.

 

Izvor : TV Most

Comments

Pročitaj još