• Početna>
  • Vesti>

OEBS: Završeni radovi na sanaciji krova zgrade u kojoj žive Romi i Aškalije

Radovi na popravci oštećenog krova zgrade u Plemeteni, kod Obilića, u kojoj živi 180 Roma i Aškalija – završeni su. Radove je finansirao Caritas Luksemburg, misija OEBS-a na Kosovu, ambasada Luksemburga i opština Obilić.

“Olakšanje je što mogu da vidim da je kov popravljen. Stanari ove zgrade, od kojih je većina nezaposlena, živeli su u očajnim uslovima,” izjavio je šef misije OEBS-a, Jan Bratu, saopštio je OEBS.

“Nameravamo da u predstojećim nedeljama organizujemo propratni sastanak da bismo se pozabavili drugim problemima u zgradi izazvanim curenjem vode i vlagom, kao što su kanalizacija, vodosnabdevanje i električna energija,” dodao je.

Iz OEBS-a navode i su stanari šestospratne zgrade od septembra 2017. bili izloženi kiši i hladnim vremenskim uslovima, kada je krov oštećen u dva, dodaju, incidenta – sa požarima i jakim vetrovima.

Oktobra prošle godine, misija OEBS-a je, u pokušaju da pronađe rešenje za ovo pitanje, organizovala hitan sastanak sa predstavnicima ambasada, donatora i opštine Obilić.

Bratu je, tada, posetio ovu zgradu i uverio se u stepen oštećenja.

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još