Kancelarija za KiM oštro osudila kamenovanje ambulante

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje najnoviji napad na zdravstvenu ambulantu u naselju Suvi Do, koji je nesumnjivo u funkciji zastrašivanja srpskog stanovništva u tom delu Kosovske Mitrovice.

Kako podećaju, ambulanta je kamenovana više puta u poslednjih nekoliko meseci, što jasno ukazuje na motive napadača.

“Opominjemo one koji u slepoj mržnji nasrću na sve što je srpsko da je običaj da se zdravstveni objekti ne napadaju ni u vreme ratnih sukoba, i da je dvostruka sramota i greh kada se to čini u miru.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju će pomoći da se i ova šteta sanira, onako kako smo pomogli pri izgradnji, renoviranju i opremanju desetina zdravstvenih objekata Republike Srbije na Kosovu i Metohiji od 2014. godine”.

Vlada Srbije podseća da je u tom periodu izgradila i potpuno opremila bolnicu u selu Pasjane, Dom zdravlja u Goraždevcu, Studentsku polikliniku u Kosovskoj Mitrovici, renovirala i opremila dvadeset ambulanti i domova zdravlja širom Kosova i Metohije, nabavila savremenu medicinsku opremu i sanitetska vozila, ojačala Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici koji je dobio status kliničko-bolničkog centra i učinila još mnogo toga za funkcionisanje našeg zdravstvenog sistema u pokrajini, koji će u budućnosti biti sve jači, prisutniji i na usluzi građanima na Kosovu i Metohiji.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."