Kancelarija za KiM oštro osudila kamenovanje ambulante

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje najnoviji napad na zdravstvenu ambulantu u naselju Suvi Do, koji je nesumnjivo u funkciji zastrašivanja srpskog stanovništva u tom delu Kosovske Mitrovice.

Kako podećaju, ambulanta je kamenovana više puta u poslednjih nekoliko meseci, što jasno ukazuje na motive napadača.

“Opominjemo one koji u slepoj mržnji nasrću na sve što je srpsko da je običaj da se zdravstveni objekti ne napadaju ni u vreme ratnih sukoba, i da je dvostruka sramota i greh kada se to čini u miru.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju će pomoći da se i ova šteta sanira, onako kako smo pomogli pri izgradnji, renoviranju i opremanju desetina zdravstvenih objekata Republike Srbije na Kosovu i Metohiji od 2014. godine”.

Vlada Srbije podseća da je u tom periodu izgradila i potpuno opremila bolnicu u selu Pasjane, Dom zdravlja u Goraždevcu, Studentsku polikliniku u Kosovskoj Mitrovici, renovirala i opremila dvadeset ambulanti i domova zdravlja širom Kosova i Metohije, nabavila savremenu medicinsku opremu i sanitetska vozila, ojačala Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici koji je dobio status kliničko-bolničkog centra i učinila još mnogo toga za funkcionisanje našeg zdravstvenog sistema u pokrajini, koji će u budućnosti biti sve jači, prisutniji i na usluzi građanima na Kosovu i Metohiji.

Comments