Marko Đurić razgovarao sa ambasadorom Francuske u Srbiji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Francuske u Srbiji Frederikom Mondolonijem.

Sagovornici su se složili da postoji pozitivan trend u bilateralnim odnosima i da se nadaju da je, nakon susreta predsednika Makrona i Vučića, pred francusko-srpskim odnosima velika budućnost.

Đurić je ambasadora Mondolonija upoznao sa tokom dijaloga Beograda i Prištine, istakavši da je Beograd uglavnom ispunio sve obaveze proistekle iz briselskog dijaloga, dok, sa druge strane, Priština skoro pet godina od potpisivanja Briselskog sporazuma nije ni počela da sprovodi dogovor o formiranju Zajednice srpskih opština.

Tema razgovora bile su i politička, bezbednosna i socio-ekonomska situacija na Kosovu i Metohiji, a Đurić je sagovornika informisao i o rezultatima rada Vlade Srbije na Kosovu i Metohiji, koji su, prema njegovim rečima, najvidljiviji u izgradnji kuća, stanova, škola, vrtića, bolnica, domova zdravlja i ambulanti, domova kulture, obnovi verskog i kulturnog nasleđa, ali i kontinuiranoj poljoprivrednoj, ekonomskoj, socijalnoj i pravnoj pomoći srpskom narodu u pokrajini.

Srbi na Kosovu i Metohiji, kao i Vlada Srbije, iskreno su, prema Đurićevim rečima, zainteresovani za stabilnost na Kosovu i Metohiji i spremni da odgovore na sve izazove u pokrajini traže u dijalogu sa Prištinom.

Comments