• Početna>
  • Vesti>

Poslanik Srpske liste u Skupštini Kosova Igor Simić sa mladima Kosovske Mitrovice

Peta javna debata mladih sa njihovim izabranim političkim predstavnicima u okviru projekta  „Hej predstavniče!“ održana je danas u Kosovskoj Mitrovici, u organizaciji omladinsko-edukativnog kluba “Sinergija”.

O načinima uključivanja mladih u mehanizme odlučivanja na lokalnom i centralnom nivou, o pravima koja im u tom mehanizmu pripadaju, o infrastrukturi, zapošljavanju mladih i mnogim drugim temama, sa mladim ljudima  je razgovarao poslanik Srpske liste u kosovskom Parlamentu Igor Simić.

„Čast mi je da sam danas ovde sa ovim mladim ljudima sa kojima sam i sam radio sedam godina. Ovi mladi ljudi predstavljaju budućnost Srba na prostoru Kosova i Metohijei danas sam sa njima kako bi im dao neke smernice, odnosno, podelio sa njima svoje iskustvo stečeno za ovih osam meseci, koliko sam u Skupštini.  Tu sam možda i da bih njih privukao da odebaru ovaj poziv, odnosno da i oni sutra postanu  predstavnici srpskog naroda i bore se za svoj narod unutar institucija“, kaže Simić.

On dodaje da je svestan da nije lako izaći na crtu današnjim mladim generacijama.

„Zadatak nije nimalo lak. Ovo je, kako ja volim da kažem „tač-skrin“ generacija koja zahteva rezultate sada i odmah, nemaju oni vremena da čekaju, nemaju strpljenja“, kaže Simić i naglašava da njihovi lični i profesionalni uspesi jesu  uspeh celokupnog našeg naroda na ovim prostorima.

„Naša odgovornost pred njima je najveća“, zaključuje Simić.

Projekat „Hej predstavniče“ OEK „Sinrgija“  realizuje  u saradnji sa Ambasadom SAD u Prištini.

Comments

Pročitaj još