Narodno pozorište Priština danas u Novom Sadu

Glumci Narodnog pozorišta Priština sinoć su se u Narodnom pozorištu u Beogradu predstaviti publici predstavom “Razvojni put Bore Šnajdera”, koju je režirao Boban Skerlić. Isti komad će danas biti izveden u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.
Drama “Razvojni put Bore Šnajdera” koju je napisao Aleksandar Popović proglašena je polovinom devedesetih od strane pozorišne kritike za najbolju srpsku dramu druge polovine dvadesetog veka.
Direktor Narodnog pozorišta Priština Predrag Radonjić očekuje da će se glumci pozorišta kojim rukovodi Beograđanima i Novosađanima predstaviti u punom sjaju.
“Gostovanja u Narodnom pozorištu u Beogradu, a potom u Novom Sadu, puno znače. Na neki način, mi kao Narodno pozorište Priština smo treća kuća po značaju. Imamo tu čast da gostujemo u Beogradu i Novom Sadu i posebno mi je zadovoljstvo što ćemo gostovati sa obnovljenom predstavom ’Razvojni put Bore Šnajder’ za koju lično smatram da je jedna od najboljih predstava koje su urađene od obnavljanja rada Prištinskog pozorišta 2005. godine. Mislim da će se naše pozorište večeras u Beogradu i sutra u Novom Sadu predstaviti u svom punom sjaju, u svom punom kapacitetu, sa jednom dobrom predstavom, postavkom i jednim profesionalnim ansamblom koji je uradio svoj posao na veoma zavidnom nivou”, kazao je Radonjić.
Gostovanje Narodnog pozorišta Priština u Beogradu i Novom Sadu je, prema rečima glumice Aleksandre Cucić, odlična prilika da publika van Kosova i Metohije vidi i oceni rad ovog profesionalnog ansambla.
“Ta predstava je imala jednu pauzu i nismo imali mogućnosti da je igramo. S obzirom da je jako kvalitetna, obnovili smo je i nama to veoma znači jer publika van Kosova i Metohije može da vidi naš rad i da oceni kakav je”, kazala je Cucićeva.
U predstavi igraju još i Igor Damnjanović, Dejan Cicmilović, Branko Babović, Nebojša Đorđević, Bojan Stojčetović, Milan Vasić, Anika Grujić i Ivana Kovačević.
Predstava “Razvojni put Bore Šnajdera” je premijerno izvedena u Gračanici 28. januara 2016. godine, a izvođena je u Šilovu, Zvečanu, Zubinom Potoku.

Comments

Pročitaj još