Informacije o istrazi ubistva Olivera Ivanovića

|Kosovske institucije dostavile su danas Srbiji tražena dokumenta o toku istrage ubistva lidera Gradjanske incijative SDP Olivera Ivanovića, izjavio je kosovski ministar pravde Abeljard Tahiri i zatražilo da i Srbija odgovori na četiri zahteva Prištine.

“Samo saradnja može dovesti do otkrivanja izvršioca ubistva”, rekao je za portal gazetaexpress.com Tahiri i pozvao srpske vlasti da saradjuju sa organima Kosova na tom slučaju.”Ministarstvo pravde je od dana ubistva Ivanovića izrazilo spremnost da u skladu sa medjunarodnom pravnom saradnjom razmeni informacije sa srpskim vlastima. Ministarstvo je danas u saradnji s Državnim tužilaštvom dostavilo nadležnim insitucijama u Beogradu odgovarajuće zatražene informacije”, kazao je Tahiri.

Kosovski ministar pravde je rekao da Priština do danas nije dobila odgovore iz Beograda o tom slučaju.

“Mi, kao Ministarstvo pravde i Osnovno tužilaštvo u Mitrovici čekamo odgovor na četiri zahteva upućena srpskim vlastima za obezbedjivanje dokaza”, kazao je Tahiri.

On je dodao da bi dokazi koji budu prikupljeni kao rezultat saradnje institucija dve strane, bili od suštinskog značaja za istragu u cilju konačnog rasvetljavanja slučaja ubstva Ivanovića.
Ivanović je ubijen s ledja, sa šest metaka 16. januara u Severnoj Mitrovici ispred sedišta Građanske inicijative SDP čiji je predsednik bio.

Izvor: Beta

Comments

Pročitaj još