• Početna>
  • Vesti>

NSI i Opština Zvečan: Dodeljene nagrade za najbolje idejne projekte

Nova društvena Inicijativa u saradnji sa Opštinom Zvečan dodelila je nagrade za tri idejna rešenja od interesa za ovu opštinu .

Radi se o projektu “Zvečanci za bolji Zvečan” koji je implementirala Nova društvena inicijativa uz finansijsku podršku Ministarstva za administraciju i lokalnu samoupravu i Opštine Zvečan.

“Opštinske vlasti su zadužene za brojne oblasti donošenja politika i odluka koje utiču na život građana na vrlo važan način”, rekao je gradonačelnik Zvečana Vučina Janković.

“Ovim projektom smo praktično implementirali jedan od mehanizama  participativnog upravljanja koji omogućava građanima da ostvare svoje pravo da doprinesu lokalnom odlučivanju, a koji je zagarantovan Zakonom o lokalnoj samoupravi. Dokazali smo da  smo kao opština spremni da učešće građana u procesu donošenja odluka bude naš prirotiet i da problem i informacije dobijene od građana rešavamo i borimo se da izgradimo Zvečan u saradnji sa našim sugrađanima”.

Janković se zahvalio svim građanima koji su učestvovali na  projektu i poslali svoje predloge , kao i Novoj društvenoj inicijativi koja je ideju opštine Zvečan realizovala na terenu. Poručio je da će Opština Zvečan u budućnosti nastaviti da zajedno sa svojim građanima identifikuje prioritete, probleme i da će zajedničkim snagama ostvariti rezultate u pitanjima od interesa i usmeravanja budućnosti u željenim pravcima.

U ime Nove društvene inicijative programski direktor Aca Mitić rekao je da  je ovaj projekat iznikao kao inicijativa Opštine Zvečan, čiji je strateški cilj uključenje građana u proces donošenja odluka.

“Putem ovog poziva odabrali smo tri idejna projekta, želim da vam se zahvalim na  idejama, za koje ćete dobiti i nagrade” rekao je Mitić.

Prvo mesto i nagrada od 500 evra pripalo je Dragani Milosavljević iz Grabovca za projekat “Izgradnja pešačke staze i postavljanje zaštitne ograde u Grabovcu od osnovne škole do Motela Izvor”. Ona se zahvalila Opštini za mogućnost koja je ukazana građanima, rekavši da je idejni predlog za rešavanje pešake staze u Grabovcu neophodan, dok je gradonačlenik Vučina Janković naglasio da je bezbednost dece najbitnija, i da je generalno bezbednost u opštini Zvečan u poslednje četiri godine na mnogo višem nivou nego što je to bilo ranije.

Drugo mesto i nagradu od  300 evra dobio je Vladan Popović za projekat “Izgradnja pešačke staze koja povezuje ulice Vojvode Koste Vojinovića i Vlade Ćetkovića u cilju sigurnijeg kretanja dece do škole”. Treće mesto i nagrada od 200 evra pripala  je Nenadu Jevtiću za projekat “Rekonstrukcija dečijeg igrališta” u Obilićevoj ulici u Zvečanu.

 

Comments

Pročitaj još