Veliko interesovanje građana za besplatne preglede

U svim zdravstvenim ustanovama u Srbiji danas su se vršili besplatni mamografski pregledi, ultrazvuk abdomena i pregledi štitaste žlezde. Svoje zdravlje besplatnosu mogli da provere i stanovnici severnog Kosmeta u Kliničko bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici do 16 časova. Akciju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju.

Besplatni pregledi u KBC “Kosovska Mitrovica” izazvali su veliko interesovanje i odobravanje Mitrovčana.

 
Akcija besplatnih pregleda organizovana je na inicijativu i u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije u cilju uspostavljanja bolje komunikacije izmedju pacijenata i lekara.

“Prvi put su besplatni ultrazvučni pregledi dojki, odazvao se veliki broj i pacijentkinja i pacijenata.  Do sada je uradjeno preko 15 pregleda dojki. Na raspolaganju nam je i mamografija koju ćemo ukoliko bude trebalo  u toku dana odraditi”, rekla je Muamera Dazdarević  radiolog.

Direktor KBC “Kosovska Mitrovica”,  Milan Ivanović naglasio je da ova akcija  veoma uspešna.

“Akcija daje veliki doprinos većoj efikasnosti zdravstvene zaštite naših pacijenata. Akcija je veliki prilog prevenciji. Pacijetni dolaze i bez ikakvih dokumenata i zdravstvene legitimacije ali svi imaju mogućnost da se pregledaju”, rekao je Ivanović.

Besplatni pregledi za koje nisu potrebni uputi i zdravstvena knjižica organizovaće se i dalje, svakog meseca.

Izvor: TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."