• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Jasna namera albanskog faktora da se oslabi pozicija Srpske liste

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je jasna namera albanskog faktora i dela međunarodne zajedinice da se oslabi pozicija Srpske liste i Srbije na KiM i dodaje da očekuje nastavak pritisaka.

Nastaviće tu vrstu pritisaka i na poslanike u skupštini da im priznaju vojsku, rekao je Vučić i dodao da će “nalaziti ljude kojima će da daju po 20.000 ili 30.000 koji su Srbi da bi učestvovali u Vojsci Kosova sa ciljem da oslabe poziciju snažne Srbije i srpskog naroda” .

On je naveo da je snaga srpskog naroda u njihovom jedinstvu, i da oni odlično znaju i šta biraju i kako biraju, te da ne može umesto njih da bira, ni lažna, ni stvarna beogradska elita.

“Pod lažnom znate na koga mislim, ali ne može ni stvarna. Ljudi najbolje znaju kako žive, ko zastupa njihove interese. Ovo poništavanje izbora je još jedan u nizu pokušaja…čini mi se da bih dve knjige mogao da napišem o tome šta su radili i Albanci i stranci na Kosovu tri meseca ne bi li oslabili poziciju Srpske liste”, rekao je Vučić.

Predsednik je primetio da ih “brine uticaj Beograda i Aleksandra Vučića” i naveo da to nisu krili kada su se sastajali sa predstavnicima Srpske liste.

“Rekli su im – manje odlazite u Beograd, a više u Prištinu, a oni su odgovoril da im je Beograd glavni grad i da im je Vučić predsednik, onda se gostima nije dopalo to što su čuli”, rekao je Vučić.

Izvor: RTS

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još