• Početna>
  • Vesti>

U znak protesta sutra sat vremena obustave rada opština sa srpskom većinom

Srpska lista će sa gradonačelnicima u svih deset opština sa srpskom većinom u ponedeljak 6.novembra obustaviće u periodu od 8-9 časova rad organa lokalnih samouprava, zbog kako navode ” pokušaja da se manipuliše voljom glasača u opštini Parteš, i na čelo te opštine postave poslušnici koji su ubedljivo poraženi na lokalnim izborima 22. oktobra” .

Srpska navodi da je ovo  štrajk upozorenja kojim žele da skrenu pažnju svih institucija da moraju poštovati volju glasača iskazanu na izborima.

“Da je namera protivpravno prekrajanje volje građana pokazuje i podatak da je Centralna izborna komisija saopštila da su izbori u opštini Parteš sprovedeni u skladu sa zakonom i bez ikakvih neregularnosti.Srpska lista neće dozvoliti prekrajanje volje građana Parteša” navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Izborni panel za žalbe i predstavke doneo je odluku da se ponište izbori u Partešu zbog „narušavanja integriteta izbora kao rezultat finansijske nagrade sa ciljem dobijanja podrške birača“.  Panel je odlučivao na osnovu žalbe kandidata za gradonačelnika iz političkog subjekta GI „Narodna sloga“ Nenada Cvetkovića. Odluka je detaljno obrazložena.

 

 

 Foto: Opština Zvečan

Comments

Pročitaj još