• Početna>
  • Vesti>

Predstava “Dantonova smrt” u Domu kulture u Gračanici

Predstava “Dantonova smrt” u režiji Maurisia Farea,  bice  izvedena na matičnoj sceni prištinskog pozorišta  u Domu kulture u Gračanici, 18. oktobra 2017. u 20 časova.

“Dantonova smrt” Georga Bihnera predstavlja jedan od najznačajnijih dramskih tekstova epohe romantizma i za temu ima događaje tokom Francuske buržoaske revolucije. Na opštijem planu tretira svevremeni odnos predvodnika i masa prema vlasti i njenoj (zlo)upotrebi, revolucijama koje “jedu svoju decu” i njihovim posledicama po društvo i pojedince. Jedan je od najpopularnijih i najizvođenijih komada nemačke i svetske književnosti. Adaptacija u produkciji Narodnog pozorišta u Prištini nudi novi pogled na ovo dramsko delo koje se izmešta  u Srbiju devetesetih i u kontekst slike društva gotovo u potpunosti razorenog spoljnjim i unutrašnjim silama.

U predstavi igraju: Igor Damnjanović, Aleksandar Mihailović, Milan Vasić, Anika Grujić, Bojan Stojčetović, Ivana Kovačević, Aleksandra Cicuć, Nebojša Đorđević, Jelena Orlović, Milena Jakšić i Tamara Tomanović.

Comments

Pročitaj još