Adrijana Hodžić: Istorijski dan za Opštinu Severna Mitrovica

Danas je istorijski dan za Opštinu Severna Mitrovica pre svega za Mitrovčane jer je preko 80 uglavnom mladih ljudi dobilo ugovore za stalna radna mesta I to u sektorima osnovnog, srednjeg obrazovanja kao I u okviru zdravstva, rekla je za program Radio Kosovske Mitrovice, šefica opštinske administracije Adrijana Hodžić.

U pitanju su radna mesta koja se tiču opšte administracije u dva sektora I jedan broj vaspitača koji će raditi u zdrvastvenim ustanovama.

Naši sugrađani dobijaju armiju ljudi, koji će im biti na usluzi. Ugovori su validni od danas, I od sutra će biti raspoređeni sa konkretnim radnim zadacima.

Inače, aplikanata je bilo nekoliko hiljada, kaže Hodžić I dodaje da su uzeli u obzir stručnu spremu, radon iskustvo, ali pre svega da se da šansa ljudima iz Mitrovice.

Mislim da su svi koji su danas potpisali ugovore Mitrovčani, starosedeoci, koji su bogatstvo ovog grada, oni su dobili šansu da daju svoj doprinos, kako bi naša opština bila kompletnija.

To je dobro, jer su naši Mitrovčani poslednjih nekoliko decenija bili zapostavljeni, rekla je šefica opštinske administracije.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."