Rakić: Sramna izjava Olivera Ivanovića

Sramna je izjava Olivera Ivanovića o fotografisanju sa I.R. koji je, po svemu sudeći, par sati nakon slikanja sa Ivanovićem ubio našeg sugrađanina Miloša Šćepanovića, navodi se u saopštenju predsednika Srpske liste Gorana Rakića.

“Ivanoviću je trebalo više od nedelju dana da se seti da je nečovek sa kojim je proveo nasmejano prepodne, šetao po gradu i držao konferenciju za medije, istoga dana, po svemu sudeći, izvršio hladnokrvno ubistvo usred Kosovske Mitrovice, a ni sada se toga ne bi setio da ga novinari nisu podsetili. I ni sada nije osudio ubistvo, koje je, izgleda, oduzeo njegov poznanik i brat kandidata za odbornika sa Ivanovićeve liste.

To je sraman i za žaljenje nehajan odnos Olivera Ivanovića porema čoveku, našem sugrađaninu. Ivanović je više emocije pokazao žaleći ubistvo svog automobila nego jednog mladog čoveka. Da li je Ivanoviću član porodice Folksvagen, za kojim je danima tugovao jadajući se medijima i ambasadama, važniji od života člana porodice Šćepanović?

Zašto Ivanović, koji voli da javno tuguje za „ubijenim“ automobilima, nije na konferenciji za novinare javno osudio ubistvo člana porodice Šćepanović, već je umesto toga prekoreo novinare i neke „zlonamerne i one koji dolivaju ulje na vatru“?

Očigledno da ovo zlodelo za Ivanovića nije ni ubistvo, ako za to ne može neosnovano i lažno da optuži nekog drugog i zloupotrebi u sopstvenom političkom interesu” navodi Rakić u saopštenju.

Kako drugačije nego licemerom nazvati nakoga ko svakodnevno upozorava na navodno pogoršanje bezbednosnih prilika na severu Kosova i Metohije, a onda nedelju dana ćuti o tome kako je čovek sa sastanka i slikanja sa njim otišao i najverovatnije počinio ubistvo? Za razliku od takvih bezdušnika i licemera, nama je svaka srpska porodica svetinja, svaki srpski život je podjednako važan. Važniji od svakog automobila, zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Saopštenje predsednika Srpske liste stiglo je kao reakcija na to što je Oliver Ivanović, lider SDP-a,  na konferenciji za novinare koja je održana u prostorijama SDP-a, na pitanje novinarke KoSSev portala, da li je osumnjičeni I.R. za ubistvo, a za kojim je raspisana poternica, osoba koja je prethodno prisustvovala konferenciji za medije u prostorijama ove stranke na kojoj je govorio Aleksandar Šapić, potvrdio tu informaciju .

“Bila je ovo prilika da ljudi dovedu decu, koja su  izrazila želju da se fotografišu sa Šapićem”, rekao je Ivanovic i dodao da je osumnjičeni  bio tu sa svojim detetom sa kojim se i slikao.

“Samo zlonamerni i oni koji zapravo dolivaju ulje na vatru koriste tu priliku da bi na taj način etiketirali. Ne samo to, nego imam utisak da samo podstiču nezadovoljstvo koje porodica, već dovoljno pogođena i ucveljena – ima. Jednostavno izgubili su sina i člana porodice. To je velika tragedija. Ali ne treba još dodavati i podsticati na takva razmišljanja”, kazao je  Ivanović.

Ivanović je  naglasio i da je tako  potencijalno,  svako ko se tog dana našao na ovom događaju, mogao da bude potencijalni ubica, ili ubijeni”.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, Kossev

Comments

Pročitaj još