Srpska lista na sastanku sa zvaničnikom EK tražila ZSO

Predstavnici Srpske liste su u razgovoru sa zvaničnikom Evropske komisije Kristijanom Danijelsonom istakli značaj uspostavljanja Zajednice srpskih opština (ZSO) i sprovođenja sporazuma postignutih u dijalogu Beograd-Priština, saopštila je Srpska lista.

Direktor za proširenje i susedsku politiku u Evropskoj komisiji Kristijan Danijelson i predstavnici Srpske liste razgovarali su o aktuelnim političkim kretanjima, doprinosu Srpske liste radu institucija, reformi u kontekstu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), kao i finansijskoj pomoći EU.

“Predstavnici Srpske liste su dodatno naglasili potrebu za primenom zakona i usklađivanjem zakonodavstva s tekovinama EU, kao i dinamičnije ostvarivanje SSP-a. U tom kontekstu, podrška EU Kosovu, uključujući opštine na severu, istaknuta je kao izuzetno važna, a predstavnici Srpske liste su pozdravili današnju ratifikaciju sporazuma IPA 2016 koja je usvojena u Skupštini”, piše u saopštenju.

Potpredsednik Skupštine Kosova Slavko Simić i šef poslaničkog kluba Srpske liste Saša Milosavljević izrazili su očekivanje da će deo sredstava EU biti iskorišćen za projekte u opštinama sa srpskom većinom, navodeći da takvu pomoć smatraju ekonomskim i infrastrukturnim doprinosom za Srbe na Kosovu.

Direktor za proširenje i susedsku politiku u Evropskoj komisiji istakao je u razgovora kontinuiranu posvećenost EU zemljama Zapadnog Balkana i zahvalio predstavnicima Srpske liste za posvećenost evropskom putu, navodi se u saopštenju.

Danijelson je dodao da će EU nastaviti da investira i razvija u sve zajednice i opštine na Kosovu.

Izvor> Beta, N1

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."