Marko Đurić: Izjave Brisela o KiM u frontalnom sukobu sa logikom i istinom

Izjave iz Brisela o Kosovu i Metohiji kao jedinstvenom slučaju su u frontalnom sukobu sa prostom logikom i istinom, i uvredljive su za srpski narod, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Marka Đurića.

Umesto cinizma i besmislenih fraza, od EU očekujem razjašnjenje po više pitanja na koje Brisel ne daje odgovor, zato što ga nema ili zato što smatra da Srbija nije vredna da traži bilo kakve odgovore:

Po čemu je to samoproglašeno Kosovo jedinstven slučaj, i da li ćemo i dalje u javnosti slušati samo gluposti na ovu temu?

Zašto je srpski demokratski usvojen Ustav manje vredan od ustava drugih država?

Da li to što još nije članica EU, Srbiju svrstava u države nižeg reda?

Zašto za Srbiju ne važe međunarodne konvencije, povelja UN, Helsinški akti i drugi temeljni principi međunarodnog prava?

Da li za Srbe i Srbiju u svemu važe druga pravila?

Kada i gde su se građani Srbije, ili makar samo Kosova i Metohije, izjasnili o takozvanoj nezavisnosti?

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."