• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Jeremić ponovo škodi naporima da Srbi opstanu na Kosovu i Metohiji

„Potrošeni političar Vuk Jeremić nastavlja da laže i kleveće kako bi prikrio svoj udeo u velikoj izdaji srpskih interesa na Kosovu i Metohiji, u kojoj je kao ministar spoljnih poslova imao ključnu ulogu.  On je poslednji koji nekome treba da preti suđenjem, jer će njemu i njegovoj štetočinskoj politici suditi narod i istorija“ navodi se u saopštenju Srpske liste.

„Jeremić je, još jednom podsećamo, zajedno sa svojim šefom Borisom Tadićem, odgovoran za savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde kojim je jednostrano proglašena nezavisnost Kosova ocenjena kao legalna, kao i mnoge druge štetne poteze u dijalogu sa Prištinom zbog kojih Srbi na Kosovu i Metohiji i danas trpe posledice.

On i njegova klika, doveli su, takođe, Srbiju u poziciju da o svojoj južnoj pokrajini pregovara u EU, gde nema podršku velike većine zemalja, i istovremeno razvlastili UNMIK pristavši da primat na Kosovu i Metohiji preuzme Euleks“ stoji u saopštenju.

Kako se navodi, Jeremić se svoju državničku finkciju koristio kao sredstvo  za napredovanje u karijeri za funkciju u UN-u,.

„Kada je ostao bez prihoda i privilegija, Jeremić je rešio da nastavi tamo gde je stao i nastojeći da ponovo naškodi naporima da Srbi opstanu na Kosovu i Metohiji a da država Srbija zadrži kakve-takve poluge vlasti i uticaja u svojoj južnoj pokrajini.

Srbi na Kosovu i Metohiji dobro pamte zlodela tog režima, a Srpska lista će činiti sve da ih odbrani od obmana Vuka Jeremića Brankovića“ piše u saopštenju Srpske liste.

Comments

Pročitaj još