• Početna>
  • Vesti>

Državni sekretar Ministarstva lokalne samouprave danas u Kososvskoj Mitrovici

Državni sekretar Ministarstva državne  uprave ilokalne samouprave, Bojan Stević, posetio je danas Opštine Zubin Potok i Kosovska Mitrovica. U prostorijama Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica sastao se sa predsednikom Privremenog organa Aleksandrom Spirićem.

Spirić je istakao da ova poseta ohrabruje i potvrđuje trajne veze sa Republikom Srbijom.

„Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica ima tu priliku da ima konstantnu komunikaciju kako sa Kancelarijom za KiM tako i sa resornim ministarstvima, i verujem da ćemo istrajati na našem putu opstanka i da ćemo svi zajedno, kroz ljude koji prepoznaju poteškoće svih građana, omogućiti u narednom periodu zapošljavanje mladih i stručnih kadrova“ rekao je Spirić.

Naglasio je da će lokalna uprava nastaviti da radi na upisu dece u matične knjige rođenih i izdavanju izvoda venčanih.

Bojan Stević, državni sekretar Ministarstva lokalne uprave i samouprave, napomenuo je da Opštine na severu Kosova i Metohije imaju apsolutnu podršku Ministarstva.

„Mi smo tu da maksimalno izađemo u susret i pomognemo u pitanju normalnog i nesmetanog funkcionisanja lokalne samouprave Opštine Kosovska Mitrovica, po pitanju zaposlenih i da kroz Kancelariju za KiM i preko direktora Đurića rešimo probleme i omogućimo bolji i kvalitetniji rad lokalnih samouprava. Kosovo i Metohija su bili i uvek će biti sastavni deo Srbije, i mi ćemo pomoći lokalnim samoupravama da funkcionišu što jednostavnije i kvalitetnije“ kazao je Stević.

Naglasio je da je svestan brojnih problema sa kojima se susreće Ministarstvo zdravlja i druge institucije, i izrazio je nadu da će uz pomoć Kancelarije za KiM i predsednika Vučića ti problemi biti rešeni. Osvrnuo se i na nedavno otvorenu Polikliniku za studente, i ocenio je da to pokazuje da je vlada Republike Srbije posvećena obezbeđivanju kvalitetnijeg života za građane Kosova i Metohije.

Kako je Stević najavio, narednih nedelja posetiće i Opštine Leposavić i Zvečan.

Comments

Pročitaj još