Srbija će uložiti sve napore da se dokaže Mitrovićeva nevinost

Bogdana Mitrovića u zatvoru posetio je danas Dejan Pavićević, oficir za vezu u Prištini. Poseta je trajala oko sat vremena a Pavićević je nakon toga izjavio da je ovom posetom hteo da pokaže i uveri Mitrovića da je država Srbija uz njega i da će uložiti sve napore da se dokaže njegova nevinost.

Pavićević je rekao da prema njegovim saznanjima nema dokaza za navodne zločine za kojese Mitrović sumnjiči i da je siguran da će brzo biti doneta odluka o oslobadjanju.

Što se tiče zdravstvenog stanja Pavićević je rekao i da Bogdan jeste hronični bolesnik ali da mu za sada nije ugroženo i najavio da će, po njegovim saznanjima, ubrzo biti omogućena poseta i advokata i članova porodice.

Sedamdesetčetvorogodišnji Bogdan Mitrović iz Sopine uhapšen je u Suvoj Reci 28. avgusta tako što je izveden iz grupe raseljenih Srba koji su obišli svoje kuće i porušenu Crkvu Svete Bogorodice u Mušutištu. Od tada se Mitrović nalazi u zatvoru Grdovac u Podujevu.

 

Izvor: TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."