Nerasvetljena sudbina nestalih,mrlja na licu Medjunarodne zajednice

Povodom Međunarodnog dana nestalih osoba u ime Srpske liste, podsećamo građane da na Kosovu i Metohiji .540 porodica Srba i drugih nealbanaca još uvek ne zna gde su njihovi najbliži i  svakoga dana budi se budi sa pitanjem zašto se to desilo i da li će ponovo ugledati svoje najmilije. Ostaje mrlja na obrazu međunarodnih bezbednosnih snaga na Kosovu i Metohiji podatak da je najveći broj ovih ljudi nestao nakon sukoba 1999. godine, kada su oni preuzeli odgovornost i brigu za bezbednost građana na ovim prostorima.

Ma koliko to nekima smetalo, Srpska lista će nastaviti da zahteva odgovore na ova pitanja. Bez rešavanja sudbine nestalih proces pomirenje srpskog i albanskog naroda neće biti potpun.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."