Drecun: Hapšenje u Mušutištu primer zastrašivanja

Hapšenje Bogdana Mitrovića u Mušutištu je primer zastrašivanja i poruka proteranim Srbima da se ne vraćaju na KiM, kaže predsednk Skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun koji smatra i da bi možda EU trebalo da uključi još nekog višeg zvaničnika u dijalog Beograda i Prištine.

“Ovo je primer klasičnog zastrašivanja u sredini koja je etnički surovo očišćena od srpskog stanovništva i ovo je poruka svima – nemojte da se vraćate na ognjišta sa kojih ste proterani”, rekao je Drecun za RTS.
On je rekao da je neophodno da se utvrdi odgovornost za zločine na KiM bez obzira na nacionalnost i žrtve i izvrštilaca, ali je dodao da je problem u postojanju tajnih optužnica Prištine i tamošnjih sudskih organa.
“To je više desetina optužnica protiv ljudi srpske nacionalnosti koji se terete za navodno počinjene zločine”, rekao je on napominjući da oni koji se nalaze na njima to i ne znaju.
Sa naše strane nema tih tajnih optužnica, naveo je Drecun i podsetio da je i bilo i slučajeva podizanja lažnih optužnica protiv Srba.
“Srbija će učiniti sve i pokrenuti celokupan mehanizam koji joj stoji na raspolaganju da oslobodi tog čoveka, ali biće teško”, rekao je Drecun.
Drecun smatra i da je neophodna reakcija međunarodne zajednice ali da je ona izostala.

Comments