Haradinaj: Nove institucije za 10 dana

Kandidat za premijera velike, tzv. ratne koalicije, partija okupljenih oko Demokratske partije Kosova, Ramuš Haradinaj izjavio je da će Kosovo imati nove institucije za deset dana.
Haradinaj je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa rekao da će Kosovo, uz podršku Alijanse Novo Kosovo predvođene Bedžetom Pacolijem, dobiti koalicionu vladu, i ponovio da je jedini kandidat za mesto predsednika kosovskog parlamenta lider Demokratske partije Kosova Kadri Veseli.

Komentarišući najnovije političke poteze Bedžeta Pacolija, koji se zalaže za široku koaliciju svih političkih subjekata, Haradinaj je ocenio da to predstavlja novi impuls i da veruje da će Pacoli učiniti sve da okonča politički zastoj.

“To je više nego dobrodošlo i Pacolijeva ideja o sveobuhvatnoj koaliciji je u interesu Prištine i spremni smo da podržimo novi Pacolijev pristup”, dodao je Haradinaj.

Na pitanje kada će biti formirana nova vlada, Haradinaj je rekao da veruje da će nove institucije biti formirane za deset dana.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."