• Početna>
  • Vesti>

Branimir Stojanović: Srbi sa KiMa podržavaju inicijativu o unutrašnjem dijalogu

Srbi sa KiM podržavaju inicijativu o unutrašnjem dijalogu, jer smo svesni okolnosti u kojima živimo, navodi se u saopštenju iz kabineta zamenika premijera Vlade Kosova u tehničkom mandatu Branimira Stojanovića.

“Imamo potpuno poverenje u predsednika Srbije Aleksandra Vučića i inicijativu za dijalog, jer znamo da je i do sada odluke donosio vodeći računa pre svega o običnom čoveku, a ne političkim poenima. Srbi na KiM su preživeli i danas žive pre svega od podrške Vlade Republike Srbije. Uvereni smo da i ubuduće nećemo biti uskraćeni za tu podršku” kaže se u saopštenju.

“Trpeli smo u prošlosti, a posledice osećamo i danas zbog populističkih odluka, izjava, zbog licemerja mnogih koji su u prošlosti upravljali Srbijom, a danas bi da drže lekcije o patriotizmu. Srbi na KiM su spremni da i dalje sa svojom Vladom Srbije i predsednikom Aleksandrom Vučićem koračaju hrabro napred, da bi naša deca mogla slobodno i pristojno da žive, ne bojeći se svaki put kada krenu kod komšije (Albanca) u prodavnicu, na fudbalsku utakmicu ili bilo gde drugo.

Potpuno smo posvećeni i opredeljni da ostanemo u svojim domovima, da očuvamo srpsko ime i prezime na Kosovu i Metohiji i obezbedimo bolje uslove za život generacijama koje dolaze posle nas” zaključuje se u saopštenju iz kabineta Branimira Stojanovića.

Comments

Pročitaj još