Rakić: Srpska lista nije odlučila koga će podržati

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je da će se poslanici te liste pojaviti na verifikaciji mandata na konstitutivnoj sednici kosovske skupštine 3. avgusta, ali da nisu odlučili da li će i kome dati podršku za predsednika parlamenta i formiranje vlade.

Goran Rakić je, nakon današnje sednice Predsedništva skupštine Kosova održane u Prištini, rekao RTS-u da očekuje da će se albanske parlamentarne stranke međusobno dogovoriti i rešiti međusobne probleme.

“Srpska lista neće biti kamen spoticanja u formiranju vlade. Ono što je veoma bitno, Srpsku listu neće interesovati funkcije niti broj ministarskih mandata. Interesuje nas bolji život srpskog naroda, Goranaca, Bošnjaka, Roma… a naravno nećemo donositi brzopleto odluke, već ćemo se konsultovati sa Beogradom i tek nakon toga izaći ćemo sa svojim stavom”, rekao je Rakić.

Očekuje da albanske partije pokažu da imaju podršku od 51 poslanika i da nakon toga mogu očekivati podršku Srpske liste koja ima devet poslanika, a u poslaničkom klubu će imati i jednog poslanika iz redova Goranaca.

Registracija novoizabranih poslanika u kosovskoj skupštini biće 26, 27 i 28. jula.

 

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još