• Početna>
  • Vesti>

Ministar Todosijević i gradonačelnik Rakić osudili sinoćni incident u Leposaviću

Ministar administracije i lokalne samouprave Ivan Todosijević najoštrije je osudio incident koji je u Leposaviću izazvao Aleksandar Jablanović. Istovremeno, popzvao je sve građane da ostanu mirni i da ne nasedaju na, kako je rekao “smišljene provokacije neodgovornih političara koji imaju cilj da destabilizuju situaciju  na severu Kosova i Metohije”.

I gradonačelnik Opštine Severna Mitrovica Goran Rakić najoštrije je osudio napad na aktiviste Srpske liste u opštini Leposavić. U saopštenju za javnost stoji9 da je ovaj napad  “skinuo sve maske kada je u pitanju klan porodice Jablanović i zahteva adekvatnu reakciju nadležnih organa”.
Prema Rakićevom mišljenju, “upućivanje pretnji vatrenim oružjem sugrađanima je pre odlika kaubojaca nego onih koji žele da budu kandidati na izborima i potencijalni predstavnici građana”.

“Pozivam policiju i tužilaštvo da, u skladu sa zakonom, procesuiraju ovaj slučaj,  a građane podsećam da je Srpska lista ukazivala koliko je opasno da i jedan glas ode ovakvim ljudima.
U ovim teškim vremenima Srbima su potrebni odgovorni lideri, a ne revolveraši”, navedeno je u saopštenju.

Comments

Pročitaj još