Ministar Todosijević i gradonačelnik Rakić osudili sinoćni incident u Leposaviću

Ministar administracije i lokalne samouprave Ivan Todosijević najoštrije je osudio incident koji je u Leposaviću izazvao Aleksandar Jablanović. Istovremeno, popzvao je sve građane da ostanu mirni i da ne nasedaju na, kako je rekao “smišljene provokacije neodgovornih političara koji imaju cilj da destabilizuju situaciju  na severu Kosova i Metohije”.

I gradonačelnik Opštine Severna Mitrovica Goran Rakić najoštrije je osudio napad na aktiviste Srpske liste u opštini Leposavić. U saopštenju za javnost stoji9 da je ovaj napad  “skinuo sve maske kada je u pitanju klan porodice Jablanović i zahteva adekvatnu reakciju nadležnih organa”.
Prema Rakićevom mišljenju, “upućivanje pretnji vatrenim oružjem sugrađanima je pre odlika kaubojaca nego onih koji žele da budu kandidati na izborima i potencijalni predstavnici građana”.

“Pozivam policiju i tužilaštvo da, u skladu sa zakonom, procesuiraju ovaj slučaj,  a građane podsećam da je Srpska lista ukazivala koliko je opasno da i jedan glas ode ovakvim ljudima.
U ovim teškim vremenima Srbima su potrebni odgovorni lideri, a ne revolveraši”, navedeno je u saopštenju.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."