Vučić pozvao Srbe sa Kosova da glasaju za Srpsku listu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas Srbe s Kosova da glasaju za Srpsku listu i time spreče da Kosovo dobije atribute državnosti formiranja vojske i izglasavanjem demarkacije granice s Crnom Gorom.

Podsetivši da je za Srbe garantovano 10 mesta u Skupštini Kosova, Vučić je kazao da zato albanski političari “kupuju srpske poslanike”.

“Kupuju nam ljude da bi imali četiri od 10 poslanika da bi glasali da kosovske snage bezbednosti postanu vojska. Zato su nam kupovali poslanike i podmićivali ljude – jedni su Tačijevi, drugi Haradinajevi, a tu je i jedna strana ambasada”, rekao je Vučić.

On je rekao da Vlada Srbije to pokušava da spreči na legalan i legitiman način.

Vanredni izbori na Kosovu biće održani 11. juna.

 

Izvor: Beta

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."