„Trojka iz bloka” sutra u Kosovskoj Mitrovici

Sportsko-humanitarna akcija „Trojka iz bloka“ biće održana sutra u Kosovskoj Mitrovici.

Ovo je treći put da se ta akcija sprovodi i u Kosovskoj Mitrovici, rekao je gostujući u programu Radio Kosovske Mitrovice Đorđe Spasojević ispred humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ koja je organizator akcije.

„Sredstva su namejnjena porodicama sa više dece. Prošle godine je bilo namenski za jednu porodicu, pre toga za porodilište a ove godine prikupljena sredstva će ići na račun organizacije koja sredstva namenjuje po projektima. Mi ćemo novac prikupiti a kome će biti upućen odrediće ljudi koji mnogo bolje poznaju situaciju“, rekao je Spasojević.

U akciji mogu da učestvuju apsolutno svi. Nije neophodno da budete košarkaš. Prijavite se na licu mesta, platite učešće humanitarnih 200 dinara a ko želi može dodatno da donira više novca.

„Šutiranje je sa tri pozicije i traje četrdeset sekundi. Ko ostvari dobar rezultat ide u finale“, rekao je Spasojević i dodao da im je cilj da uključe što više dece i omladine i u tome su im škole najbolji saveznici.

„Moramo da podstaknemo humanost a to je lekcija koje nema ni u jednom školskom udžbeniku“, kaže Spasojević.

Akcija „Trojka iz bloka“ biće održana u utorak 16. maja, u 18h na terenu STŠ „Mihajlo Petrović Alas“.

Najavljeni su i gosti – rep-grupa THC i kaskaderi.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."