Sinergija: Konferencija o značaju očinstva

U Kosovskoj Mitrovici u organizaciji Omladinsko edukativnog kluba “Sinergija” danas je počela dvodnevna konferencija “Aktivno očinstvo i prevencija rodno zasnovanog nasilja“, na kojoj su o značaju prevencije rodno zasnovanog nasilja i posledicama porodičnog nasilja govorili eminentni stručnjaci-


Ilija Trninić sa Instituta za razvoj mladih i zajednice iz Banjaluke, rekao je da priča o roditeljstvu ne može da bude samo fokusirana na vrednim I požrtvovanim majkama.

“Ona svakako mora da se odnosi i na savremene i aktivne i u život dece, uključene očeve”, rekao je Trninić.

Igor Simić, izvršni direktor organizacije, rekao je da se kampanja “Super tata” već drugu godinu zaredom bavi temom očinstva i većeg angažovanja muškaraca, odnosno promoviše njihovo uključivanje kao aktivnih, rodno ravnopravnih očeva i saratelja.

Prvog dana konferencije predstavljen je i videospot „Super tata“.

Na konferenciji pored organizatora i predstavnika UNFPA koji su govorili o projektu “Osnažimo ravnopravnost”. Bilo je reči i o programu “Super tata” u regionu.

Drugog dana konferencije kako je najavljeno biće priređena izložba Supertata, a predstaviće se i “Supertate + mama” iz Kosovske Mitrovice. Biće organizovana i debata “Kako promovisati aktivno očinstvo” i predstavljeni rezultati istraživanja “Tata, ti si tu”.

Ove aktivnosti podržali su Populacioni fond Ujedinjenih nacija i CARE International.

Comments

Pročitaj još