VIP i Telenor od danas bez signala na KiM

Danas je ugašen signal srpskih mobilnih telefonija Telenor i Vip mobajl  koje su uglavnom funkcionisale u srpskim sredinama.a u skladu sa  briselskim Sporazumom o telekomunikacijama.

Naime, ove dve kompanije nemaju dozvolu da posluju na Kosovu, a njihovi korisnici će moći da ostvare saobraćaj pod nepromenjenim uslovima u dogovoru sa kompanijom MTS, koja jedina ima dozvolu za poslovanje, navedeno je iz ovih kompanija u zajedničkom saopštenju. Korisnici koji su se zatekli van zemlje, I koji nisu bili u mogućnosti da predaju zahtev za prelazak u MTS, ostali su trajno bez svojih brojeva.

Kosovo je ove kompanije do sada smatralo ilegalnim operaterima.

Na osnovu Sporazuma o Telekomu, predviđena je privremena i ograničena dozvola za mobilnu telefoniju kompaniji Mts.d.o.o, ćerki firmi „Telekoma Srbije“, koja treba da bude registrovana prema zakonima Kosova i na koju se prenosi sva imovina majke firme, odnosno, „Telekoma Srbija“.

Signal mobilne mreže “Telekoma” 065 i 064 uspostavljen je u centralnom Kosovu u reonu opštine Gračanica, te Kosovskom pomoravlju, Štrpcu, Osojanskoj kotlini i na severu Kosova.

Van dometa signala srpskog operatera su područja Kosova polja, Lipljana, Uroševca, Prištine, Prizrena i izolovane srpske sredine u Metohijskoj kotlini.

Odgovorni u “Telekomu” pozivaju korisnike “Telenora” i “Vip” mreže da, ukoliko su bili postpejd korisnici, izmire račune i zamene kartice.

Comments

Pročitaj još