• Početna>
  • Vesti>

Bojić: Bezbednosna situacija na severu KiM zadovoljavajuća

Šef operative Kosovske policije za sever Kosova Željko Bojić izjavio je da je bezbednosna situacija na zadovljavajućem nivou i pored poslednja tri incidenta u Severnoj Mitrovici 18. i 19. aprila.

Željko Bojić je za RTK 2 rekao da policija intenzivno radi na rasvetljavanju slučajeva koji su se poslednjih dana dogodili u Severnoj Mitrovici.

Ti incidenti su bili razlog da gradonačelnik Severne Mitrovice donese odluku o prekidu radova na mostu između južne i severne Mitrovice.

Bojić je rekao da se incident koji se dogodio 19. aprila u Kolašinskoj ulici, u kome je povređen jedan Srbin kada su ga napala dvojica muškaraca u objektu u kojem živi sa nevenčanom suprugom, prema dosadašnjim istražnim radnjama, ne može okarakterisati kao međuetnički incident i da su u pitanju neki drugi motivi.

Rekao je da je policija do sada privela devet osoba, najavivši još hapšenja u toku dana.

“Kada su u pitanju poslednja tri incidenta policijski službenici i istražitelji kako Regionalne policijske jedinice, tako i Policijske stanice Mitrovica-Sever priveli su devet osumnjičenih lica protiv kojih će po nalogu nadležnog tužlaštva biti podnete i krivične prijave. Hapšenje ovih lica vezano je za ova poslednja tri incidenta, zbog interesa istrage ne mogu da preciziram o kom slučaju je reč, jer i danas će biti privođenja”, rekao je Bojić.

Bojić je potvrdio da je osoba koja je napadnuta u Bošnjačkoj mahali izjavila da je napadač uzvikivao “Alahu akbar”.

 

Izvor: RTS, Tanjug

Comments

Pročitaj još