Odigrana predstava “Kir Janja”

Povodom Dana studenata u Mitrovačkom dvoru odigrana je predstava Kir Janja u izvođenju Okret teatra.

 

Aleksandar Mašković, upravnik Studentskog centra, je istakao da se posebna pažnja usmerava na organizovanje kulturnih i sportskih aktivnosti.

„Dan studenata je danas, oni će to proslaviti naredne nedelje. Našli smo za shodno da se naši učenici, studenti i malo nasmeju, to je nama na ovim prostorima najpotrebnije. Već smo ovog meseca doveli glumca Dragana Marjanovića, a već sledeće ćemo se družiti sa Jelenom Petronijević i njenom monokomedijom“ rekao je Mašković.

Dodao je da će u toku sledeće nedelje biti organizovani turniri i još neke predstave iznenađenja.

 

Glumac Marko Nikolić, koji je tumačio lik Kir Janje, kaže da je prvi put u Kosovskoj Mitrovici a izrazio je nadu da nije i poslednji.

„Publika je bila baš divna, i reakcije i smeh, sve je bilo na mestu. Mitrovačka publika je specifična po tome što je dobra, i nama je izuzetno bilo. Ovo je malo teži tekst, jeste komedija ali ima arhaičkih izraza i grčkih tuđica pa ne može baš sve odmah da se razume. Sve u svemu, zadovoljni smo“ rekao je Nikolić.

 

Marija Ćeranić , Kata u predstavi, je izrazila zadovoljstvo.

„Bilo je sjajno. Publika je slušala pažljivo, pratili su celu predstavu. Mi smo zadovoljni a nadam se da je i publika“ rekla je Ćeranić.

 

Publika je bila oduševljena predstavom.

„Bilo je fenomenalno i trebalo bi češće da imamo ovakvih dešavanja“ kazao je jedan posetilac.

Organizatori predstave su Studentski centar „Priština“ i Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica.

Comments

Pročitaj još