• Početna>
  • Vesti>

Karamarković: Bezbednosno stanje u Mitrovici relativno zadovoljavajuće

Na 37. redovnom zasedanju SO Severna Mitrovica komandir policijske stanice Severna Mitrovica Đorđe Karamarković podneo je tromesečni izveštaj o političko-bezbednosnoj situaciji u Severnoj Mitrovici. Prema njegovim rečima, bezbednosno stanje u gradu je relativno zadovoljavajuće. Rekao je da je  početka godine do 31. marta 87 slučajeva otvoreno, a da se policija najviše suočava sa slučajevima krađa, razbojništvom, uništavanjem imovine i nanošenjem lakših teleskin povreda.
Odbornici su takođe doneli odluku o formiranju sedmočlane komisije koja će se baviti unapređenjem položaja lica sa invaliditetom. Zadatak komisije je da pripremi konačni tekst akcionog plana za rad sa ovim licima.
Članovi komisije su Turkana Tortoš iz Direkcije za socijalna pitanja Opštine Severna Mitrovica, Milan Kosovac član SO Severna Mitrovica, Milena Petrović iz Centra za socijalni rad, Olivera Milošević kao predstavnik nevladinog sektora, Fatljume Delija iz komisije za zajednice, Srđan Raftovski iz udruženja osoba sa invaliditetom i Sanja Lazarević kao predlagač lokalnog plana.
Takođe je doneta odluka kojom se opštinski prihodi ostvareni krajem 2015. godine i tokom 2016. godine prenose na druge budžetske kategorije iz tekuće godine. Preneto je oko 46000 evra.

Comments

Pročitaj još