• Početna>
  • Vesti>

Simić: “Srpska lista” podnela zahtev za preregistraciju u političku partiju

Građanska inicijativa “Srpska lista” podnela je u petak, zahtev za preregistraciju u političku partiju

“U petak smo pokrenuli inicijativu da Građansku inicijativu “Srpska lista“ preimenujemo u političku stranku”, potvrdio je predsednik Srpske liste Slavko Simić.

Simić je za naš program  dodao da je predata sva neophodna dokumentacija potrebna za izvršenje preregistracije I da  naziv ostaje autentičan.

„Prikupljeno je oko 1650 potpisa sa cele teritorije Kosova , koji su predati, zatim statut i program stranke, kao i potpise osnivača među kojima su zamenik premijera iz Srpske liste Branimir Stojanović, članovi vlade  i poslanici Srpske liste kao i gradonačelnici koji su članovi ove liste“ kaže Simić.

On naglašava  da će ubuduće građani biti u prilici da kontrolišu i uređuju rad stranke Srpska lista i daju doprinos i poboljšaju rad Srpske u insititucijama na lokalnom i centralnom nivou.

„Ovim potezom sprečićemo pojedinice da manipulišu finansijski i politički sa Srpskom listom i više nećemo imati dosadašnje probleme, da pojedinci da Srpsku listu smatraju ličnom svojinom i da će stranački organi uređivati rad. Nadam se da ćemo i dalje imati neizmernu inistitucionalnu i političku podršku Vlade Republike Srbije, kaže Simić .

Na pitanje šta ih je nagnalo na ovaj potez, Simić objašnjava da su od samog osnivanja građanske inicijative, imali poteškoća sa pojedincima.

“Pojedinci od početka daju sebi za pravo da je politički subjekat njihova  lična svojina  i da mogu, uz političku podršku iz Prištine,  sami sebe imenuju i za predsednike  i za kontakt osobu i za finansijse, što je ključno za jednu građansku inicijativu”, kaže Simić.

Foto: Novosti

Comments

Pročitaj još