Najoštrija osuda skrnavljenja „Zida plača“

Najbliži srodnici prisilno otetih, kidnapovanih i ubijenih Srba i nealbanaca od 1998. godine do danas na Kosovu i Metohiji okupljeni oko Udruženja porodica kosmetskih stradalnika i rukovodstvo Udruženja, negoduju i najoštrije osuđuju skrnavljenje „Zida plača“, koji je ispred Doma Skupštine Srbije postavilo Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji.

“Porodice kosmetskih stradalnika su pre svega tužne, razočarane i osramoćane, a potom zgranute i u neverici da se neko, usred Beograda, drznuo da onako bezdušno i divljački poruši konstrukciju na kojoj su bile stotine fotografija nedužno stradalih kosmetskih civila, vojnika i policajaca koji su svojim životima platili to što su Srbi, ili su postradala braneći svoj narod i državu od organizovanog terora albanskih separatista. I dalje nam nije jasno kome je i zašto, podsećanje na njih smetalo”, navedeno je u saopštenju.

Iz ovog udruženja veruju da će vandali koji su oskrnavili „Zid plača“ i najdublje povredili njihova osećanja, biti uhapšeni i pravedno kažnjeni.

“I još. Ponovo ćemo, po ko zna koji put, nadležnim gradskim vlastima podneti zahtev da se u Beogradu podigne spomenik postradalima na Kosovu i Metohiji skraja devedesetih, dostojan žrtve koju su naši sinovi i očevi dali. To je dug i obaveza Države Srbije, i najmanje je što za njih i njihove porodice može uraditi”, navedeno je u saopštenju.

 

Izvor: TV Most

 

Comments

Pročitaj još